Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Znamke? Da, znamke! Za misijone!

Ester Srdarev 09.12.2006
V dneh, ki prihajajo, bomo dobili več pošte kot sicer. Voščilnice z lepimi željami bodo prihajale iz vseh strani. Na kuvertah bodo seveda znamke. Če jih ne zbirate, jih lahko oddate za misijone.
Znamke Znamke (Avtor: Adam Ciesielski)
Spet zbiranje, boste rekli. Pa kaj nam to treba? Pa se mi kar zdi, da nam treba. Da tudi mi, odrasli skavti iz Slovenije, naredimo nekaj za misijone, za naše misijonarje, za potrebe v misijonih, za otroke, za njihove družine, za tiste, ki so zelo daleč in potrebni naše pomoči. Saj je potrebno tako zelo malo!

Evo: dobimo pošto. Pismo, na katerem ni samo žig, ampak tudi znamka. Čisto navadna slovenska ali tuja znamka. Žigosana. Pismo preberemo, če nam je všeč ga celo shranimo, če so v njem računi in položnice smo sploh zelo veseli, koverto pa ponavadi zavržemo. Je tako? Približno tako. In ko boste spet dobili pismo in vrgli stran kuverto, odrežite prej stran znamko. Prosim, lepo prosim, naredite to! Odrežite ali odtrgajte malo stran od znamke, da je ne boste poškodovali.

Spravljajte te znamke! Na MISIJONSKEM SREDIŠČU SLOVENIJE v Ljubljani znamke z veseljem sprejmejo in jih pošljejo nekemu gospodu v Trst. Ta jih skrbno odlepi od podlage, uredi in sortira. Znamke se odprodajo in ves izkupiček gre za misijone.

Naj bo letos naš Advent malo drugačen. Naj bo Advent, v katerem bomo naredili tudi nekaj za misijone.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.