Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Zdaj gre pa čisto res zares!

Ester Srdarev 20.06.2007
Veliko je bilo že napisanega, veliko povedanega, čas beži in čez dober teden se bomo že srečali v Čezklancu. Prišli bomo iz štirih smeri: Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije in za štiri dni postali velika skavtska družina. Menda nas bo okrog 150 in menda se bomo imeli zelo lepo! Ne menda, imeli se bomo zares lepo! MEDNARODNI TABOR ALPE ADRIA
ČEZKLANC, 28.06. – 01.07.2007 : “BRATSTVO V RAZLIČNOSTI”
ZDAJ GRE PA RES ZARES!

In kaj se bo dogajalo?

ČETRTEK POPOLDNE: dan prihoda, prijava z vsemi informacijami in namestitev. Skupna večerja, po večerji pa taborni ogenj po slovensko, petje in rajanje po slovensko, večerna molitev in Angelček po slovensko. Ostali se bodo učili. LAHKO NOČ in LEPE SANJE si bomo zaželeli v štirih jezikih.

PETEK: zbudili se bomo v lep, sončen dan (tam gor smo naročili lepo vreme!), pojedli zajtrk in začeli z uradno otvoritvijo tabora: zbiranje v krogu, dvig zastav, pozdravni nagovori, prihod BiPi plamena in razdelitev v šest skupin.

”Pomešali” se bomo in začeli spoznavati drug drugega in okolico. Prehodili bomo okolico Čezklanca, se ustavili na določenih točkah in rešili “zelo težke” naloge. Nekje med potjo bomo pojedli rosilo in se pozno popolane vinili v tabor: Prešteli se bomo in ugotovili, da se ni nihče izgubil !

Po počitku in večerji bomo prižgali ogenj po italijansko. Kako? Po italijansko. Peli in plesali bomo po italijansko, se zahvalili Bogu in drug drugemu za lep dan in prisluhnili dvema romarjema. Potem bo čas za romantiko: opazovali bomo zvezde! Vsak v svojem jeziku, da ne bo pomote.

SOBOTA: Tržni dan oz. mednarodna tržnica. Predstavili bomo vsak svoje deželo, ponudili obiskovalcem naš kruh, potico in druge dobrote, poskusili zapeti po italijansko, zajodlati po avstrijsko in zaplesati po hrvaško. Zaigrala bo harmonika, zabrenkala kitara, zavriskale orglice… Kosilo bo dišalo zelo mednarodno!!! Dober tek si bomo voščili v štirih jezikih.
Zvečer bomo zakurili po avstrijsko. Upam,da bo zagorelo.Pssst! V sobotni večer bomo zaplesali po rezijansko. Ne kot Zverinice iz Rezije, kot odrasli skavti! Kdor ne bo preštel vseh zvezd v četrtek, jih bo lahko štel v petek.

NEDELJA: Lepo jutro se bo nadaljevalo v še lepše dopoldne. Višek dopoldneva bo slovesna Sveta maša. Velika skavtska družina se bo v štirih jezikih zahvalila Bogu za skupaj preživete dni, povedala svoje vtise in začela sestavljati pisan mozaik svojih spominov.
Po kosilu bomo spustili zastave, se zbrali v zaključnem krogu, si povedali še vse tisto, kar si nismo uspeli povedati v preteklih dneh, se poslovili in odpeljali na štiri strani…
… novim skavtskim zmagam naproti!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.