Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Zbirajmo znamke za misijone!

Ester Srdarev 16.08.2006
Morda že kdo zbira znamke za misijone? Vem za Celjane, pa tudi mi Fužinci smo začeli in bomo nadaljevali. Bi se nam še kdo pridružil?
(Avtor: )
Spet zbiranje, boste rekli. Pa kaj nam to treba?!? Pa se mi kar zdi, da nam treba. Da mi, odrasli skavti iz Slovenije, naredimo nekaj tudi za misijone, za naše misijonarje, za potrebe v misijonih, za otroke, za njihove družine, za tiste, ki so zelo daleč in potrebni naše pomoči. Saj je potrebno tako zelo malo!

Evo: dobimo pošto. Pismo, na katerem ni samo žig, ampak tudi znamka. Čisto navadna slovenska ali tuja znamka. Žigosana. Pismo preberemo, če nam je všeč ga celo shranimo, če so v njem računi in položnice smo sploh zelo veseli, koverto pa ponavadi zavržemo. Je tako? Približno tako. In ko boste spet dobili pismo in hoteli vreči stran koverto, odrežite prej stran znamko. Prosim, lepo prosim, naredite to! Odrežite ali odtrgajte malo stran od znamke, da je ne boste poškodovali. V decembrskih dneh bo več pošte in več znamk. Morda ima kdo celo priliko, da jih dobi v službi pri tajnici, ki odpira in sortira pošto, morda pri prijateljih ali znancih.

Spravljajte te znamke in ko se bomo srečali, mi jih prinesite. Ali pa pošljite, saj moj naslov poznate. Odnesla jih bom v pisarno na MISIJONSKO SREDIŠČE SLOVENIJE v Ljubljani. Tam znamke z veseljem sprejmejo in jih pošljejo nekemu gospodu v Trst, ki jih skrbno in strokovno odlepi od podlage, uredi in sortira. Znamke se odprodajo in ves izkupiček gre za misijone.

Koliko se pri tem zasluži, res ne vem. Je pa vsak tolar dobrodošel.Preberite si v Misijonskih obzorjih, vedno se zahvaljujejo za darove in tudi za znamke.

Prosim preveč? Menda ne. Če kdo potrebuje še kakšno dodatno pojasnilo, me lahko pokliče. Lahko pokliče tudi v misijonsko pisarno. Naj bo letos naš Advent malo drugačen. Naj bo Advent, v katerem bomo naredili tudi nekaj za misijone.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.