Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Vabilo v naravo

Peter Repovž 12.02.2008
Odrasli katoliški skavti iz Novega mesta v sodelovanju z Domoznanskim društvom Šmarjeta in Planinskim društvom Šentjernej vabimo na Kraški rob. V nedeljo, 17. svečana 2008.
Spominjaj se, da ne boš na zemlji večno! Spominjaj se, da ne boš na zemlji večno! (Avtor: prepovz)
TURA: Peljali se bomo mimo Ljubljane do Hrastovelj. Po zajtrku si bomo oprtali polžkove hišice in se podali po označenih in neoznačenih stezicah do Podpeči in naprej do Črnega Kala. Tam nas čaka presenečenje ob 15h. Hoje okoli štiri ure. Šoferji bodo zapregli konjičke in nas v zavetje ob Krki pripeljali okrog sedmih zvečer.

OPIS: To je ime za slovenski del te skalne pregrade (poteka namreč od Italije in se nadaljuje v Hrvaško). Glavnina Kraškega roba je med Socerbom do Podpečjo. Vzporedna stopnja teče tudi med naseljema Gračišče in Sočerga. Za ta del Krasa veljajo nekatere značilnosti: meja med apnencem in flišem, podnebna meja (submediteran), posebno rastje (oljka, smokva, lovor, črničje, vinska trta in vrsta druge mediteranske flore), bogata arheološka dediščina in strateška lega (tu je tekla meja med Beneško republiko in Habsburškim cesarstvom na kar nas spominja vrsta obrambnih stolpov). Velja omeniti tudi izreden razgled na Tržaški zaliv.

OPREMA: dobri planinski čevlji, vetrovka, kapa, pulover, rokavice, rezervno perilo, (majica, srajca …), vsaj plastenka vitanove. Priporočam pohodni palici, za skavte kroj obvezen!

HRANA: iz nahrbtnika

CENA: prevoz 10 evrov

Posebnost: Slovenska planinska in romarska pot!

PRIJAVE in poizvedbe: do četrtka, 14. februarja na tel.: 0599 61 865 ali 040 751 389 (Minka ali Peter).
Fotogalerija
2 sliki
Spominjaj se, da ne boš na zemlji večno!
Biser umetnosti

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.