Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Smeh na naših poteh!

Katja Anžič, Navdušena medvedka 04.11.2006
Da, smeh je in bo še naprej na vseh naših poteh, smo se prepričali na praznovanju 10 obletnice ustanovitve Bratovščine odraslih skavtov Ljubljana Štepanja vas in začetku skavtskega leta.
Smeh na naših poteh Smeh na naših poteh (Avtor: Matjaž Maležič)
Kot smo zapisali že v vabilu, smo v 10 letih skupaj prehodili mnogo lepih poti, preživeli mnogo navdihujočih taborov in doživeli veliko lepih trenutkov. Veselje nad Stvarstvom in smeh sta nas spremljala in nas povezovala. Prav to smo želeli podeliti z odraslimi skavti in lahko zatrdimo, da nam je uspelo!

Srečanje smo začeli z molitvijo in duhovno mislijo, v kateri nas je nagovoril p. Primož Kovač, generalni duhovni asistent Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov. Sledil je kratek opis naše zgodovine, ki smo jo predstavili na zabaven način s sodelovanjem vseh prisotnih, po tem pa smo se preselili v župnjski dom, kjer smo pripravili priložnostno razstavo.

V popoldanskem delu smo vse udeležence razdelili v manjše skupine in jih po načelu: Skavt je vedno pripravljen! , poslali na kratko orientacijo po Golovcu. Na posameznih točkah ob poti so opravljali različne preizkuse znanja, spretnosti in iznajdljivosti, se družili in si bili enotni, da nam je bil ta dan vsem darovan v slavo našega Očeta.

Vrhunec praznovanja je bila sv.maša v cerkvi sv. Štefana. Radost in veselje nad prijateljstvom, ki nas povezuje med seboj in z Bogom, se je odražalo v nagovoru mašnika, v besedah in pesmih vseh sodelujočih. Na koncu so se roke kar same sklenile v krog in občuteno smo zapeli pesem: Vsakdo mora imeti prijatelja.
Fotogalerija
7 slik
Smeh na naših poteh
Smeh na naših poteh
Smeh na naših poteh
Smeh na naših poteh
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.