Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Šmarnice pri Mariji pod Srebotnikom

Darko - Srčni krt 21.05.2009
Spet kliče nas venčani maj ... In je Celjske zverinice in skavtinjo Boženo iz Danijelovih sov zvabil na drugo nedeljo v mesecu maju k Mariji na šmarnice v prelepo naravo.
Celjske zverinice in 1 Danijelova sova Celjske zverinice in 1 Danijelova sova (Avtor: Darko-Srčni krt)
Zbrali smo se pri skavtinji Zinki na kavici in se nato odpravili peš preko Starega gradu proti Srebotniku. Streljaj stran od Starega gradu smo se pri gostišču Kmetec ustavili na ''parkirišču za tlačane'', kjer smo uživali ob prekrasnem panoramskem pogledu na mesto Celje.

Na poti čez Aljažev hrib proti Srebotniku smo se ustavili še pri lepo obnovljeni Marijini kapelici, kjer smo počitek izkoristili tudi za skupinsko fotografiranje. Dalje nas je pot vodila mimo kmetij in pravljično cvetočih travnikov vse do gozda, kjer se je pot začela dvigovati proti Srebotniku. Pod Srebotnikom na poti proti Svetini smo se ustavili pod skalo pri Mariji.

O nastanku Marije pod Srebotnikom pa anekdota pravi, da je nekoč, ko je namesto današnje poti tod še vodil kolovoz, prav na tem mestu zgrmel v prepad poln voz s tovorom in voli. Čudežno so voli ostali živi in nepoškodovani. Lastnik volov naj bi dal kasneje v zahvalo Bogu in devici Mariji postaviti to Marijino znamenje v skalo.

Tam so se nam pridružili še župnik p. Marjan in še nekateri naši župljani. S petimi šmarnicami smo počastili našo nebeško mater Marijo. Ubrano petje tiste znane pesmi Spet kliče nas venčani maj je tudi zastavilo korak neznanemu popotniku in nam je prisluhnil.

V povratku smo se še tradicionalno oglasili pri Nataši in Vojkotu na kozarček domačega, ter pri sosedu (Natašinem očetu), da mu čestitamo in zapojemo za rojstni dan.
Fotogalerija
15 slik
Celjske zverinice in 1 Danijelova sova
na kavici
na pohodu
Stari grad
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.