Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Skavtsko služenje v Lurdu

Ester Srdarev 18.10.2007
»Spravite se z Bogom." Takšno je bilo letošnje geslo romanja bolnikov in invalidov k Mariji v Lurd. Verjetno veste, da vsako leto v juliju odpelje iz italijanske Gorice v Lurd modri vlak z bolniki, invalidi in romarji. In z veliko osebnimi spremljevalci, zdravniki, medicinskimi sestrami, prostovoljci in pomočniki. Že drugič so se italijanskim romarjem in Slovencem iz zamejstva pridružili tudi romarji iz cele Slovenije.

In zakaj vam pišem? Zakaj pošiljam to sporočilo na skavtske strani? Zato, ker so vsako leto med pomočniki in spremljevalci tudi skavti. Pri Italijanih je to že čisto utečeni postopek, pri nas se to šele počasi začenja. Ker sem bila tudi sama kot skavtinja na služenju v Lurdu - delala sem na bazenih - vam lahko povem, da je bilo to služenje nekaj najlepšega v mojem skavtskem življenju. Doživela sem PRAVI LURD, tisti poln solz in bolečine, poln močne vere in zaupanja, Lurd poln molitve in blagoslova.

Torej vabim vas na SKAVTSKO SLUŽENJE V LURD! Ogromno skavtov iz celega sveta je vedno v Lurdu. Pomagamo med potjo, pomagamo pri prenašanju prtljage, v hotelu pri namestitvi, na vlaku pri razdeljevanju hrane, hranjenju bolnikov, smo za družbo in za klepet na dolgi poti, v samem Lurdu, v MARIJINI KLINIKI, pa lahko služimo po dogovorjenem razporedu 24 ur na dan in doživljamo blagoslovljene trenutke.

V letu 2008 bomo romali v Lurd od 14.07 do 20.07. in če boste z nami, boste doživeli vse tisto lepo in enkratno, kar je težko opisati. To je enostavno treba doživeti!

Za vse dodatne podatke je na voljo g. Miro Šlibar na mobi 041 613 378 ali mail bolniska.zupnija@rkc.si ter Ester na mobi 031 786 542 in mail ester.srdarev@skavt.net.

Molila bom, da bi vas Marija poklicala na to plemenito skavtsko služenje!Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.