Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Skavt v nesreči ni sam ali delovna akcija pri Hrastnikovih

1
Matjaž Maležič - Pozorni medved 29.12.2009
V ponedeljek, 28. decembra, je bila pri Hrastnikovih malo večja delovna akcija čiščenja pogorišča "marofa", kot rečejo gospodarskemu poslopju, ki jim je pogorelo v nedeljo pred Božičem.
Pospravljanje strešnikov 1 Pospravljanje strešnikov 1 (Avtor: Matjaž Maležič - Pozorni medved)

V hladnem jutru se nas je zbralo okoli 20, večina domačini in znanci, kar nekaj klanovcev iz stega Mozirje in trije odrasli skavti (2 iz LJ. - Štepanja vas in eden iz domače bratovščine).

Medtem, ko nas je nekaj pospravilo preostalo orodje in peč, so ostali sestavili živi tekoči trak in preložili vse dobre strešnike k stari hiši. Potem smo se lotili tlakovcev in jih pobrali ter zložili na palete, pospravljali drva iz drvarnice v kurilnico in razdrli lesene strope. Les smo zložili na kupe ter na koncu še razdrli vso preostalo leseno konstrukcijo. Ko je pred nočjo prišel še viličar, je prestavil vse to na prej pripravljeno mesto in z njegovo pomočjo smo z lahkoto pospravili še težke nosilne stebre kozolca.

Moram reči, da je bilo zelo prijetno delati, saj smo vsi takoj videli, kje je potrebno poprijeti za delo, kaj storiti. Hitro smo se ujeli in delovali kot dobro utečen tim. Zato smo tudi končali skoraj vse, kar je Ivi mislil, da bo treba delati dva dni.

Domov smo odhajali s tistim dobrim občutkom, da smo naredili dobro delo, predvsem pa, da smo prijateljem oziroma bratom skavtom lahko priskočili na pomoč v stiski.

Fotogalerija
16 slik
Pospravljanje strešnikov 1
Pogorišče
Pospravljanje strešnikov 2
Pospravljanje tlakovcev
+13

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.