Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Si bil tam? S skavtskimi zakoni na križevem potu

1
Judita Tratnik Kač, Preudarna volkulja 02.04.2009
Si bil tam? je bil izziv, ki je zbral zadnji marčevski petek na postnem srečanju 35 odraslih skavtov celjske škofije. Kaj imajo skupnega skavtski zakoni in križev pot, se je pred začetkom srečanja verjetno spraševal marsikateri udeleženec. Skupaj so ugotovili, da veliko...
postno srečanje bratovščin celjske škofije postno srečanje bratovščin celjske škofije (Avtor: Angelca Pikl)
Srečanje, katerega je pripravila bratovščina Celjske zverinice, so se udeležili skavti in skavtinje iz Šentjurja, Velenja in Celja (dve bratovščini). Bilo je namenjeno postni pripravi odraslih skavtov celjske škofije na praznik Gospodovega Vstajenja. Začelo je z zbiranjem, molitvijo in spoznavanjem enega od skavtskih zavetnikov, Sv. Frančiška, v kapucinskem samostanu v Celju.

Potem so se skavti in skavtinje razdelili v deset skupin in vsaki skupini je bila dodeljena ena postaja križevega potu in en skavtski zakon. Med vzponom na Miklavški hrib, ki se dviga nad kapucinskim samostanom, je vsaka skupina skušala odkriti povezavo med določenim skavtskim zakonom in postajo križevega potu.

V cerkvici Sv. Miklavža so se skavti s pesmijo in molitvijo poglobili v Gospodovo trpljenje na križevem potu. Vprašanje "si bil tam?" in razmišljanje ob vsaki postaji se je dotaknilo vseh udeležencev.

Po vrnitvi v kapucinski samostan smo obogatili drug drugega še sporočili posameznih skupin, kakšne povezave smo našli med skavtskimi zakoni in postajami križevega pota. Sledil pa je še "agape".

Več o tem srečanju si lahko prebereta na spletni strani Celjskih zverinic http://bokss-celje.skavt.net/.
Fotogalerija
6 slik
postno srečanje bratovščin celjske škofije
postno srečanje bratovščin celjske škofije
postno srečanje bratovščin celjske škofije
postno srečanje bratovščin celjske škofije
+3

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.