Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Še ena nagrada

Ester AAČ 21.01.2008
Ja, nam je bilo kar toplo pri srcu, ko smo sprejemali to nagrado. Paolo, Georg in jaz, trije »šefi« iz Čezklanca oz. trije, ki želimo, se trudimo in delamo za to, da bi se AA skavtsko druženje nadaljevalo in razvijalo tudi naprej.
Grossarl Grossarl (Avtor: Paolo Modotti)
V torek zvečer je bila najprej skupna večerja , potem pa v veliki dvorani slavnostna prireditev. Sedežev je bilo premalo za vse. Z nami sta bila tudi prejšnji in sedanji grossarlški župan, pa kvartet citer in trije zelo simpatični originalni jodlarji. Po uvodnih slavnostnih govorih, po lepih melodijah s citrami, po jodlarskih vložkih, ki smo jim navdušeno ploskali, po duetu , ki je na karaokah zmagal s čudovito staro pesmijo Franka Sinatre, po podelitvi nagrad za tiste, ki so v Grossarlu že 40x, 35x, 30x, 25x, 20x, 15x in 10x ( človek komaj verjame tej zvestobi !) , smo bili na vrsti mi trije.

Žirija iz Avstrije, Nemčije, Italije in Lichtensteina je skavtsko delovanje ALPE ADRIA in projekt TABOR V ČEZKLANCU nagradila z zanimivo nagrado: plaketo in palico! Da, prav ste prebrali: s palico, pravzaprav s »prehodno« palico, ki je kopija palice od Baden Powela. Izdelal jo je Antonio La Batta . Zakaj je to »prehodna« palica? Zato, ker jo vsako leto dobi izbrani projekt, jo hrani 1 leto in jo na naslednjem forumu preda novim nagrajencem. Vsako leto se na palico pritrdi tudi znak (kovinska ploščica) z imenom projekta – torej od letos naprej bo na njej tudi AA – JAMBORETTE ČEZKLANC. Bravo mi!

Pred nami so to dobili skavti iz Linza (bratovščina PG GRUEN), kdo bodo zanamci, bomo videli drugo leto na 41.forumu.

Zmenili smo se, da ima vsak »AA narod« palico 3 mesece, original plaketa bo seveda dobila častno mesto v Čezklancu, štiri kopije pa bodo odpotovale na štiri stani – kot spodbuda za nova druženja in nove projekte!
Fotogalerija
4 slike
Grossarl
Grossarl
Grossarl
Grossarl

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.