Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

S kolesi k sv. Ani v Tunjice

Pivar Miro - Plesoči Gams 03.05.2007
Drugi petek v aprilu smo na rednem sestanku bratovščine dali v program kolesarjenje. Toda kam?
GASILSKA ODRASLIH SKAVTOV GASILSKA ODRASLIH SKAVTOV (Avtor: PIVAR MIRO)
Da ne bomo za prvomajske praznike vedno kolesarili h Mariji Pomagaj na Brezje, smo se zmenili, da bomo sedaj vsako leto izbrali naključno romarsko cerkev v bližnji in daljni okolici Domžal.

Letos smo se zmenili, da bomo obiskali cerkev Svete Ane v Tunjicah nad Kamnikom. Dobili smo se drugi dan praznika ob osmih pred cerkvijo v Domžalah. S kolesi smo se odpeljali po Mengeškem polju skozi Mengeš, Suhadole ter naprej skozi Komendo. Po posevkih na njivah se je lesketala rosa in sonce,ki je svetilo, je ustvarjalo lep svetniški sij okoli naših senc, ki so hitele po polju.

Pri Komendi nas je pričakal prvi klanec, do Tunjic pa se jih je zvrstilo še kar nekaj. Najbolj strm klanec nas je pričakal pred cerkvijo. Prehitita nas dva avtobusa. Mi prisopihamo peš za njima. Pridemo do veličastne cerkve sv. Ane. Imeli smo srečo,saj je vsakič, ko pridem sem, cerkev zaprta, sedaj pa je zaradi množice romarjev cerkev odprta. Tako si ogledamo notranjost cerkve z prekrasnim baročnim oltarjem sv. Ane iz leta 1782, pa križ z Jezusom, ki je star okoli 500 let. Tudi freske in prelepa prižnica nas očarata z lepoto. Po ogledu se odpravimo še na sosednji hrib, kjer je prekrasen pogled na cerkev in Kamniške planine, ki so bile žal v oblakih ter na velik del Gorenjske. Lep pogled je tudi na zdravilni gaj, kateri leži pod cerkvijo v vasi. Počasi se odpravimo do koles ter se odpeljemo po klancih proti Kamniku na sladoled, od tam pa nazaj v Domžale. Tako je minil še en lep izlet, edino večja udeležba bi lahko bila.
Fotogalerija
22 slik
GASILSKA ODRASLIH SKAVTOV
MIMO KUŽNEGA ZNAMENJA
OKOLI 500 LET STAR KRIŽ
FRESKA Z KIPI
+19

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.