Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Oni so naša bodočnost

Ester AAČ 28.07.2008
Kdo to oni? Oni, skavtski otroci. Otroci bivših skavtskih voditeljev. Zraven odraslo-skavtskega tabora so naredili kar svoj tabor in veselje jih je bilo pogledati! Pripravili so nam taborni ogenj v petek zvečer, dolgo vztrajali z nami ob ognju in pesmi, se podili okrog ognja in lovili iskrice. Nič niso sitnarili, nič niso jokali. Razložili so nam, kako so naredili ogenj in kako ga bodo prižgali. Skakali so tam okrog z majhnimi oranžnimi rutkami in v prevelikih zelenih majicah.

Nekateri so zaspali v vozičkih, drugi pa v varnih naročjih skavtskih mam in očetov.

Lepo je bilo gledati te mame in očete, ki so še pred nekaj leti doživljali svoje skavtske norosti, kako sedaj odgovorno, nežno, prijazno, skrbno in pokroviteljsko uvajajo svoje malčke v skavtsko veselje. Lepo je bilo gledati Špelin, Darjin in Jožičin trebušček, radost v njihovih očeh in srečen nasmeh na obrazu.

Prošnja pri veličastni maši je dala slutiti, da so se tudi na tem taboru kresale nove iskrice, spletala nova poznanstva in nove ljubezni, ki bodo morda prerasle v nekaj več. Tudi pobožna želja načelnika, da nam bodo naslednji jamboree pripravili naši vočiči sploh ni slaba in je zelo uresničljiva.

Hvala ti Bog za te skavtske družine. Blagoslavljaj jih obilo in čuvaj na vseh njihovih poteh.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.