Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Novo prijateljstvo v Kančevcih

Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 12.05.2010
Tako je na listek, kot popotnico na aprilsko delovno akcijo odraslih skavtov v okolici Doma duhovnosti Benedikt, zapisala Anita, ena najmlajših udeleženk akcije. Ob delu v domu in gozdu so se spletala nova prijateljstva.
Taktirka ansambla "Na motorna pila" Taktirka ansambla "Na motorna pila" (Avtor: Ivan Hudobivnik)

Akcija – vaja ansambla

V gozdu je skoraj dvajsetčlanski ansambel »Na motorna pila« ves dan ubrano igral pod taktirko motornih žag. Traktor z vitlom nam je pomagal pri vleki najtežjih hlodov in reševanju pri podiranju ujetih dreves. Kot zakleto skoraj vsako podrto suho drevo se je zaradi gostote dreves - »džungle« ujelo in sledila je reševalna akcija. Skavti smo na ramenih nosili lažja debla in veje na kupe, da jih bo kasneje večji traktor na prikolici odpeljal na predelavo v sekance. Za žejo neutrudnih delavcev je pridno skrbela Katja. Za motorne žage njihovi uporabniki. Le na traktor smo nekoliko pozabili, zato je žejen obtičal sredi dela. Tudi ta problem smo hitro rešili.

Nevarno delo v gozdu

Potrebno je biti zelo previden in pri tem nujno uporabljati ustrezno zaščitno opremo. To potrjuje tudi dejstvo, da smo jo, na srečo, odnesli brez poškodb. Le Milanove zaščitne hlače so ostale nekoliko zarezane. Veliko boljše kot, da bi mu motorna žaga poškodovala nogo.

Divja odlagališča

Popisana odlagališča ob prehodni delovni akciji so kljub vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu ostala nedotaknjena in očitno še čakajo na boljše čase, da jih nekdo očisti.

Nova akcija

Bo predvidoma jeseni, če ne prej. V obširnem gozdu je ostalo še veliko suhega in podrtega lesa, ki komaj čaka uporabe v koristni namen.
 

Tudi tokrat mi je uspelo posneti nekaj fotografij. Med samim delom kot glavnemu traktoristu ne veliko, a vseeno nekaj več »ležernih« najdete v tejle galeriji.
 

Fotogalerija
10 slik
Taktirka ansambla "Na motorna pila"
Del udeležencev akcije med jutranjo mašo
Pred odhodom v gozd
"Bojno" opremljeni
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.