Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Luč je zasvetila tudi v Soči

Ester 20.12.2012
Odrasli skavti iz Fužin odnesli plamen Luči miru iz Betlehema v rehabilitacijski center Soča.
Lučka (Avtor: Matjaž Maležič)

Fužinski odrasli skavti smo Luč miru iz Betlehema – kot že nekaj preteklih let – danes, 18.12., odnesli v kapelo Univerzitetnega  rehabilitacijskega inštituta RS - Soča.

Vsak torek ob 16. uri je v kapeli sveta maša in tako je bilo tudi danes. Pa ne čisto enako kot vsak torek in kot v preteklih letih. Danes nas je iz kapele pozdravila lurška pesem: „Zvonovi zvonijo, premilo pojo...“. Kapela je bila polna in na oltarju so bile v zlati monštranci relikvije sv. Bernardke Lurške.  G. Šlibar, bolniški duhovnik, nam je povedal nekaj besed o Bernardki, o relikvijah, ki potujejo že dva dni od kraja do kraja, od kapel do cerkva in združujejo ljudi v globoki molitvi, ob bogoslužju in molitvenem bdenju.

Tako smo tudi mi v lepi in globoko doživeti sveti maši, ki jo je vodil bolniški duhovnik g. Šlibar, združili kar nekaj lepih stvari: betlehemski mir, ki ga prinaša Luč miru, srečanje s svetnico, ki nam je vsem blizu zaradi lurških prikazovanj, zaradi zgleda globoke vere, skromnosti, delavnosti in razpoložljivosti, spomine lurških romarjev na Lurd, spomine na čudovit klekljan prt, ki so ga slovenski romarji letos odnesli v Lurd in z njim pokrili oltar v lurški votlini, adventno pričakovanje Njegovega prihoda in molitev za mir, zdravje in Božji blagoslov v prihodnjem letu.
 
Letošnja poslanica Luči miru govori o tem, kako moramo podati roko bližnjemu in z ROKO V ROKI  hoditi po poti življenja. Tako smo Z ROKO V ROKI zmolili Očenaš, si iskreno podali roke ob pozdravu miru in si stisnili roke ob slovesu – z željo, da bi lepo doživetje ohranili v svojem srcu in ga odnesli v praznične dni.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.