Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Genova v Ljubljani

Ester, AAČ 16.04.2008
Ne, cela italijanska Genova, da ne bo pomote, saj je nekajkrat večja od slovenske Ljubljane. V Ljubljano je prišlo 18 maturantov klasičnega liceja iz Genove, večina od njih skavtov, z eno (prav nič hudo!) profesorico matematike in s profesorjem filozofije in zgodovine, ki je skavt od nog do glave.
Ljubljana + Genova Ljubljana + Genova (Avtor: različni avtorji )
Potovali so po bivši Jugoslaviji in zadnji dan svojega potovanja posvetili Ljubljani. V soboto zjutraj se je v Ljubljani razdivjala nevihta z grmenjem in bliskanjem in obetalo se je, da bo dan moker in siv in blaten in dolgočasen. Pa je bilo prav nasprotno. Sivina je počasi prehajala v modrino in ko smo srkali kavico in sok sredi Ljubljane, nas je pozdravilo tudi aprilsko sonce.

Vmes smo si peš in po skavtsko ogledali marsikaj: Prešerna z Julijo in muzo nad njim, secesijske stavbe na Miklošičevi cesti, Plečnikovo tromostovje in kolonade, tržnico in živahni utrip na njej, Semenišče s knjižnico in stolnico, Magistrat in stari del mesta, utrip novejšega mesta, parlament zunaj in znotraj, Šolski muzej in ostanke stare Emone. V parlamentu so nas posadili v delegatske klopi, v šolskem muzeju v prave šolske klopi. Doživeli smo pouk v slovenščini, pridni učenci so bili nagrajeni, poredni pa kaznovani s sedenjem v oslovski klopi in klečanjem na koruzi v kotu.

Skupno (zelo slovensko!) kosilo je nadaljevalo naše druženje. Za konec smo prihranili še sprehod skozi zeleni Tivoli.

Kje nam je bilo najlepše? V šoli, jasno, tudi tistim kaznovanim, pa tudi pri sladkanju s čokoladkami, ki nam jih je ljubeznivo preskrbela gospa Vika iz Zavoda za promocijo turizma.

In vtisi? Zelo dobri oz. odlični, z željo, da bi se vrnili v Ljubljano za več dni ali celo študirat.

Ni problema: Ljubljana vas z veseljem pričakuje!
Fotogalerija
17 slik
Ljubljana + Genova
Ljubljana + Genova
Ljubljana + Genova
Ljubljana + Genova
+14

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.