Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Luč miru na najvišje ležeči župniji v Sloveniji

Premišljeni čriček 30.12.2007
Že drugo leto zapored je plamen miru iz Betlehema obiskal najvišjo ležečo župnijo v Sloveniji. Župnijo v Javorju nad Črno na Koroškem.
tako se začne tako se začne (Avtor: prepovz)
Lučko ponavadi najprej pričakamo v župniji Črna na Koroškem, kjer koroški skavti prinesejo plamen v cerkev sv. Ožbolta. Ker sem v naši župniji edini skavt, imam to priložnost, da lučko ponesem tudi v druge "naše" župnije, ki so pod upravo župnika Toneta Vriska.

Ob 11.00 smo se župnik, organist Gašper in moja malenkost odpeljali najprej v župnijo v Koprivno v cerkev sv. Jakoba. Tam je v majhni cerkvici pričakalo plamen lepo število župljanov, večinoma iz okoliških kmetij. Prišli so tudi ljudje iz Avtrije.

Ob 14.00 se je ubrana trojica (takšno mnenje je izrazil pri pridigi župnik Tone) odpravila do cerkvice sv. Magdalene, ki je župnijska cerkev v Javorju. Tam so lučko sprejeli v malenkost večji udeležbi kot v Koprivni. Prihod Luči miru iz Betlehema so župljani z zanimivostjo spremljali, kajti ni se še zgodilo, da bi tja plamen prinesel kakšen skavt. (No, zgodilo se je že lani. Sem prav počaščen ;))

Tako je trojica popestrila prihod Lučke v Črno na Koroškem v vse tri župnije. Vsem župljanom se je ta prihod zdel prijeten in z veselim srcem in mirom so odšli na domove.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.