Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

100 let skavtskih obljub, taborov, bratstva, miru, Praznujmo jih

Korana - odnosi z javnostmi, trop za praznovanje 100-letnice skavtstva 27.07.2007
Se spominiš trenutka , ko privč si ogenj prižgal? Se spomniš trenutka, ko obljubo skavtsko si dal?
(Avtor: Matija Urh)
1.avgust je praznik, skavtski praznik, cel dan bo praznovanje. Skupaj bomo praznovali preteklih 100 let in pozdravili novih 100 skavtskih let.

Dogajanje se bo začelo z zbiranjem zjutraj ob 8:00 na Prešernovem trgu v Ljubljani, nadaljevalo s sveto mašo, kjer bomo skupaj z Bi-Pi-jem in skavti po svetu natanko ob 9:00 obnovili skavtsko obljubo. Isti trenutek bo obljubilo več kot 30 milijonov skavtinj in skavtov, joj me že kar mrazi. Sledi skavtski zajtrk za vse. Nato se podamo na foto orientacijo po Ljubljani, popoldne pa se vsi zberemo v parku Kodeljevo, kjer se bomo pomerili v skavtskih igrah, lovili skavtski duh v različnih delavnicah, pripravili si praznično kosilo in seveda praznovali naprej. Ob 19:00 sledi malo drugačen skavtski žur. Potem pa prenovljeni, z obljubo za novih 100 skavtskih let, mirno v noč.

Da bo vse potekalo tako, po skavtsko, brez zapletov, se prijavi na praznovanje, (če tega nisi že storil). Stegovodje so prejeli navodila kako se prijaviti, v pisarno na zskss@skavt.net.

Bodimo 1. avgusta skupaj, kjer bo 100 kitar, 1000 žlic, 10.000 obljub! Zato s seboj prinesi kitaro, žlico in svojo obljubo.
Dogajanje spremljaj na uradni strani 100-letnice http://100let.skavt.net

Vabljeni vsi, prav vsi, tudi tisti, ki imate še modri kroj, ali pa peščeni kroj, odrasli skavti, skratka vse skavtinje in skavti.

Bodite pripravljeni, je svojim dečkom na prvem taboru pred 100-imi leti rekel BI-PI, zapihal na rog in začelo se je, to čudovito skavtstvo.

Ponos Powellu Badenu smo mi, 100 let svet, že o tem govori.
V glavi vidm skavte, mavrice vseh barv, v gozdu, na morju, skavti na obzorju, v oblakih v gorah, na vseh stezah. Jama, divja reka, zanje ni zapreka. Skavtski duh je not, zdaj in za vedno povsod. En skavt za mir se bori, po svojh močeh bolši svet gradi.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.